söndag 9 februari 2014

Söndag morgon...






...regnar bort. Få som tycker att regn på snö är attraktivt uteväder. Vi sällar oss och stannar inne en stund till. S och jag bakar scones. H ser på film och M letar efter mer sömn.

Pratade med en god vän på Skype i går. Nästan som att plötsligt höra det knacka på dörren och få besök som förr i tiden. När vi människor var stright analoga och bodde nära varandra. Såg varandras ansikten. Saknar den tiden. Den analoga. Realtidslösningar har sina fördelar. Man slipper gå till fotoaffären för att sen vänta en vecka för att få se bilderna man tog i går. Men å andra sidan. Vem har en fotobutik att gå till idag. Ett utdött släkte. Istället går vi till en mammoniserad butikskedja där försäljarna har graderad bonus på olika varor, vilket blir det som avgör vad du köper just denna vecka. Att jag oftast vet mer än någon försäljare, eftersom det har blivit ett lågstatusyrke i ett land med det allmänna målet att bli chef (i en annan butikskjedja).

Brände sconsen. Accepterar det och krafsar bort det svarta. Hade varit ganska frustrerad över en sådan detalj i ett tidigare liv. Nu registrerar jag tillståndet och njuter istället av att smoothie´n blev bra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar